Monday, September 3, 2012

New upholstery for old dentist chairs.

Znate onaj osjećaj kad odete kod zubara a niste ni ušli u ordinaciju a već vas je strah a zub prestao da boli:). Nedavno sam prijatelju koji je stomatolog u Njemackoj predložila da mu sredim stomatološke stolice koje su stvarno bile još iz doba komunističke Njemačke i same od sebe su bile strašne. Naravno da nisam nikad ništa ni slično u životu radila i naravno da sam kao i uvjek se zaletila a nisam razmišljala koliko će to težak posao biti. Najteži dio posla je razmontirati sve i jedan dio na stolici i još teži dio je vratiti taj svaki dio nazad i da stolica i dalje radi. Tu mi je ipak pomogla muška ruka moje ljubavi koji je teške dijelove razmontiravao i morali smo bukvalno popisivati šta gdje ide, koja žica gdje da ne bi na kraju upropastili stolicu. Fotografije prije i poslije. Žao mi je što nisam uslikala i svoje ruke prije i poslije jer su bile pune žuljeva i rana od tapaciranja stolice.

You know that feeling when you go to the dentist and you have not even entered the office and you already have a fear, and the tooth pain is gone :). Recently, I have suggested to my friend who is a dentist in Germany,to fix his old dental chairs, and the chairs were really  from the era of Communist Germany :) and the chairs were horrible. Of course I did not think how hard would that be, as always I am to euphoric about new project. The hardest work was to dismantled the parts of the chair and the hardest part is to restore that every part of the chair back and afcorse the chair must work like it did before. However, thanks to male support  from my hubby, he had dismantle the chair and that was the hardest part and we literally  had to writte ​​what goes where, what wire where, what screw where. Here are the photos before and after. Now, I'm sorry that I did not take a photo from my hands before and after work because they were full of blisters and wounds from upholstering chairs.

Old dentist chair (before)


Small chair (before)


 ...and the final look of my dentist chair, yes I did it in white and grey and it looks really good ;)
The small chair looks realy good, I did it in white and grey and this grey part is hand carved in white material and then stitched together. And yes, you do not see things like this in dentist office but I think it fits perfectly.

4 comments:

 1. Stvrano je odlično, razbilo je monotoniju...:)

  ReplyDelete
 2. Halal ti pita, stvarno si majstor :), ja ne znam puno muškaraca koji bi to uspjeli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno i halal mi pita, ovo je prvi put da sam nešto ovako teško radila ali toliku sam želju imala da zubrasku ordinaciju učinim drugačijom od standardne zelene, jednobojne. Ah i da ne zaboravim, 7 dana sam imala bolove u rukama i prstima nkon ovog posla i ovih stolica.

   Delete